kostel sv. Jana Křtitele

Kostel sv. Jana Křtitele se nachází na návsi. Kostel je významným urbanistickým prvkem, který zásadně dotváří charakter zástavby v obci. Kostel obsahuje řadu hodnotných stavebních konstrukcí z období vrcholné gotiky, 14. století – sakristie s nástěnnými malbami, obvodové zdivo kněžiště a dvoulodí a z pozdní gotiky, kolem roku 1480 – kněžiště se síťovou klenbou zaklenutí. Architektura chrámu je významným dokladem produkce telčské stavební huti v poslední čtvrtině 15. století. Kostel se nalézá na návsi uprostřed obce. Dvoulodní orientovaná stavba s presbytářem s pětibokým závěrem s jednou odstupňovanými opěrnými pilíři. Před průčelím hranolová věž, zakončená cibulovou bání. Po severní straně kněžiště sakristie. K jižní straně přiléhá předsíň datovaná 1856.