trafostanice

Východním směrem od obce Babice se podél silnice do obce Zvěřetice nachází trafostanice na čtvercovém půdorysu. Věžovitá patrová stavba na čtvercovém půdorysu, vyrůstající z nízkého odsazeného kamenného soklu, završená jehlancovou střechou. Průčelí členěna v přízemí nárožními pilastry, mezi nimi jsou provedeny téměř čtvercové plastické rámce, pod rámcem na západní straně, proti vstupu, je při podlaze prolomen větrací otvor uzavřený mřížkou. V patře se uplatňuje nárožní bosáž, v horní části každého pole trojice slepých svisle obdélných okének, z nichž u bočních průčelí je střední okénko otevřené a u hlavního východního průčelí jsou okénka větší, zaslepeny jsou deskami osazeny izolátory původního elektrického vzdušného napojení, pod nimi se dochovala železná konzole. V dolní části patra severního průčelí, obrácené k přilehlé silnici, je prolomeno svisle obdélné okno se šambránou, zasklené. Obě patra odděluje široká kordonová římsa, zakrytá šedými eternitovými šablonami malého formátu na koso, nad níž patro je půdorysně mírně zúženo. Stavba vrcholí širokou přímou římsou, která vrcholí střechou, zakrytou eternitovými šedými šablonami na koso, nároží překryta hřebenáči. Vstup do objektu je orámovaný dveřním otvorem, uzavřená železnou mříží ze svislých prutů se zámkem. Přístupný je po dvou betonových schodišťových stupních. Stejné stupně jsou umístěny před bočním jižním průčelím, umožňující přístup k zakryté nice ve štukovém rámci. Na vstupem je rámec s datací 1929. Omítka průčelí hladká, opatřená okrovým nátěrem.