kaple sv. Šebestiána

Zděná neorientovaná kaple obdélného půdorysu s trojbokým závěrem je situována volutovým štítem na severovýchod a závěrem na jihozápad do mírného svahu. Fasádu člení nízký sokl v přízemí, lizény, průběžná a čtyřikrát profilovaná korunní římsa. Lizény jsou provedeny jak pod průběžnou, tak pod korunní římsou. Na sedlové zastřešení navazuje valbové. Krytinou je břidlice malého formátu, doplněná oplechováním. Hlavní průčelí je prolomeno dveřním otvorem s půlkruhovým záklenkem a párem horizontálních klenáků. Dveře jsou novodobé železné. Charakter hlavnímu průčelí dávají segmentově tvarované římsy vrcholící proporčně mohutným plochým volutovým štítem, v jehož středu je malá nika se segmentovým záklenkem, provedená v obdélném vystouplém rámu v omítce. Do vrcholu štítu je vetknut jednoduchý latinský kříž z kovu. Interiér přibližně čtvercového půdorysu je zaklenut plackou, která valeným pasem přechází nad trojbokým závěrem do konchy. Menza je přizděna do závěru a přimknuta k páru polopilířů s profilovanými hlavicemi. Plastické architektonické články v interiéru jsou barevně odlišeny. Na podlaze je dochována keramická dlažba čtvercového formátu v odstínech šedozelené a béžové, kladená v diagonálním rastru.