kaple sv. Anny

Kaple sv. Anny je zděná solitérní jednolodní k jihu orientovaná stavba, která je situována v prostoru návsi při hlavní silniční komunikaci procházející obcí. Objekt je zastřešen valbovou střechou, která je kryta pálenými taškami bobrovkami, střechou prostupuje hranolové těleso vížky ukončené jehlancovou stříškou. Vnitřní prostor kaple prosvětlují dvě kasulová okna s dřevěnými tabulkově členěnými výplněmi. Vstupní otvor je prolomen v severním průčelí kaple, je výškově obdélný, osazen je dřevěnou dvoukřídlou dveřní výplní. Fasáda stavby je horizontálně členěna nízkým soklem a hlavní římsou, kterou vynáší soustava nárožních pilastrů s římsově profilovanými hlavicemi. Fasáda je barevně řešena monochromním nátěrem v odstínu světlého pískového okru. Hlavnímu průčelí předstupovala zvýšená podesta (terasa), opatřená dlažbou z pískovcových desek různého formátu, na které byly osazeny na soklech sochy sv. Germana Pařížského a sv. Jana Nepomuckého. Terasou rovněž prorůstaly dva vzrostlé jírovce. Vlastní podezdívka terasy byla cihelná s betonovou deskou, na které byla položena dlažba.