kostel Nanebevzetí Panny Marie

Kostel je umístěn v centrální části obce poblíž novodobě upravené nádrže. Jedná se o orientovanou jednolodní stavbu s trojbokým presbytářem a zapuštěnou hranolovou věží s bání. K severní stěně přiléhá nízká valbou zastřešená sakristie. Střešní krytina lodi a presbyteria je tašková s dvojitě kladenou bobrovkou, sakristie a věž mají krytinu z falcovaného plechu. Kostel je zděný z kvádrového a částečně smíšeného zdiva. Věž je z výrazně červených kvádrů místního kryrského pískovce. Stavba byla v minulosti celá omítána vápennou maltou se světle okrovým nátěrem a bílými lizénami. Omítka je dochována velmi torzálně zejména na věži a lodi. Štuková výzdoba chybí, dochovala se profilovaná korunní římsa lodi, presbytáře i věže. Severní stěna je v oblasti zalomení lodi a presbytáře doplněna o nízkou sakristii. Loď je prolomena dvojicí na výšku obdélných oken zaklenutých stlačeným obloukem ze severu a identicky i z jihu. Výplň je v dřevěných profilech dělená na malé čtvercové tabulky. Sakristie je přístupná pravoúhlým portálem s pískovcovým ostěním, prosvětluje ji jedno malé pravoúhlé okno s mříží. Presbytář je prosvětlen dvojicí oken se stlačeným obloukem, které jsou širší než v lodi. V oknech se dochovala torza vitráží. Věž je hranolová se vstupem s kamenným ostěním ze západní strany. Pod otiskem zdvojené kordonové římsy je ze tří stran oválné okno. Ve zvonovém patře jsou ze tří stran na výšku obdélná okna zaklenutá půlkruhem s lamelovou výplní.