fara

Zděná farní budova se nachází pod kostelem sv. Václava, souběžně nad místní komunikací směrem na Bolkov po levé straně ve stráni. Objekt vystavěn na kamenné podezdívce vyrovnávající svažitost terénu, v půdorysu do písm. L , kolmý trakt přístavby uzavírá dvůr od stavby bývalého zámku (přestavěné na pivovar) od jihozápadní strany. Vstup do objektu od okapové strany z místní cesty (z SZ - strany) dvoukřídlými dřevěnými dveřmi osazenými v kamenném ostění s ušima, v nadpraží s klenákem a vročením. Dveře zdobeny kazetami, s původním štítem a zámkem vč. dveřních závěsů. Suterén objektu fary částečně zapuštěn v terénu (od SZ - strany), přístupný z chodby budovy po kamenném schodišti a umožňující taktéž vstup do dvorní části s domem. Okna v dřevěných rámech, obdélná, s kamennými parapety, dělena v horní části příčlí, spodní část na dvě poloviny. Mansardová střecha s odvětrávacími vikýři, krov bedněn s pokládkou eternitových šablon šedé barvy. Kolmý trakt objektu přistavěný do dvorní části se segmentovým vjezdem. Vstup do objektu taktéž z nádvorní strany dřevěnými kazetovými dveřmi, osazenými na kovových hácích v kamenném profilovaném ostění s ušima, u paty s kvádrovými pilířky, v nadpraží se skládaným segmentem. Nad kamenným ostěním v líci zdiva segmentová, široká, profilovaná supraporta.