kaple

Kaple stojí uprostřed návsi ve Vescích. Je orientovaná, zděná, postavená na obdélném půdoryse s trojbokým závěrem. Zdivo je smíšené (kámen, cihly), s převahou lomového železitého pískovce. Nároží jsou armována velkými pískovcovými kvádry. Sedlová střecha je kryta pálenou taškou – bobrovkou. Prostor krovu je větrán dvěma volskými oky, umístěnými v podélných plochách střechy. Průčelí jsou členěna soklem, v omítce lizénovými rámci, a zakončena profilovanou korunní římsou. Omítka je dvouvrstvá, základní plochy jsou natřeny žlutě, články bíle. Vstup, zakončený segmentovým záklenkem, se nachází v ose západního průčelí; výplní jsou dvoukřídlé, zdvojené, vně rámové a zevnitř svlakové, dovnitř otvíravé dveře s dlouhými vnějšími závěsy. Trojúhelný štít západního průčelí je zakončen cihelnou zvoničkou (v současnosti bez zvonu). Ve štítu je drobný, půlkruhem zakončený otvor. V obou bočních průčelích je po jednom pravoúhlém okně ve špaletě se segmentovým záklenkem. Velmi stlačeným segmentem jsou zakončena i dvě okna v bocích presbytáře. V závěru je vpadlým zrcadlem v omítce naznačeno iluzivní slepé okno. Z okenních výplní se dochovaly pouze obvodové rámy s vnějšími závěsy.