činžovní dům

Řadový šestipodlažní dům z roku 1938 se 7. podlažím půdním. Průčelí je od 2. do 6. podlaží jednotně řešeno. Střední předstupující část je otevřena pásovými okny v dřevěných rámech s větracími pásy, po stranách jsou balkony chráněné skleněným zábradlím v kovových rámech, na které se vstupuje francouzským trojdílným oknem. První podlaží je obloženo hnědými obdélnými kachlíčky. Na hlavní ose jsou v ustupujícím portálu z travertinu vstupní dvoukřídlé skleněné dveře v kovovém rámu a s kovovými zárubněmi. Skleněné výplně jsou chráněny kovovou mříží. Interier: Vstupní hala je do tří čtvrtin obložena mramorem, mramorové je i schodiště (stupně laděné do růžova, pilíře a obklady černé). To je osazeno tyčovým zábradlím s původním madlem. Podesty mají třídílné prosklené stěny. Ve vstupní hale nalevo jsou původní zvonky se jmenovkami. Ve vestibulu na pravé stěně jsou do zdi zasazené původní dřevěné schránky. Bytové dveře jsou jednokřídlé s originálními chromovými štítky a čísly bytu. V domkě se nachází byt dr. O. Kuchaře od Františka Cubra a Zdeňka Pokorného z roku 1948