zřícenina hradu

1) zřícenina hradu 2) obytný objekt s průjezdem 3) lihovar 4) hospodářské stavení Vodní hrad s dvojdílnou dispozicí, založený uprostřed vsi. Zdejší hrad vznikl někdy ve druhé pol. 13. stol. uprostřed bývalé vsi při kostele sv. Jana Křtitele. Stavební podoba hradu - tvrze je dnes neznámá, zřetelné jsou zbytky opevnění. Jednalo se o dvoudílnou dispozici sestávající z vlastního jádra obehnaného po obvodu vodním příkopem a z předhradí. Prostor hradního jádra byl využit na počátku 19. století pro zřízení hřbitova. Jediné stavby, které se dochovaly v prostoru předhradí, jsou situovány na jeho severní a východní straně. Severní část tvoří obytný objekt s průjezdem nad nepravidelným půdorysem (cca písmene „L“). Na zalomenou část z jihu navazuje objekt bývalého lihovaru, který dnes vytváří celou východní frontu předhradí, a na něj ještě navazuje budova bývalého mlýna E 11 – dříve čp. 39 (nemovitá kulturní památka, r. č. ÚSKP 44198/4-4772); k obytnému stavení čp. 38 je ze západu ještě přistavěno podsklepené hospodářské stavení. Objekty jsou vyzděné ze smíšeného zdiva, zastřešené sedlovými střechami. Jiné další budovy v prostoru bývalého hradu již neexistují.