kostel

Zdivo je převážně z lomového kamene. Loď je obdélná, dlouhá, užší presbytář má pětiboký půdorys. Z jihozápadu přiléhá k presbytáři hranolová věž, jejíž valeně klenuté přízemí slouží jako sakristie. Věž je čtyřpatrová, v posledním patře, jehož fasáda je členěná nárožními pilastry a oknem v SZ stěně, je zvonová stolice. Při jihovýchodním konci severovýchodní fasády lodi se nachází čtvercový přístavek se schodištěm na kruchtu s kruhovým půdorysem v interiéru. Loď je krytá sedlovou střechou s vláknocementovými šablonami. V ploše střechy lodi se nachází několik oplechovaných pultových vikýřů. Presbytář má střechu valbovou s hřebenem položeným níže než na lodi. Jihovýchodní štít má přibližně trojúhelníkový tvar s prohnutými rameny zakončenými volutami. Na koncích základny jsou osazeny oplechované obelisky s koulí ve vrcholu. Plocha štítu je členěna dvěma dvojicemi sdružených pilastrů s jednoduchými římsovými hlavicemi, mezi nimiž se nachází kruhové okno. Štít uzavírá trojúhelníkový tympanon. Celou stavbu obíhá zděná římsa s jednoduchou profilací, v jihovýchodním průčelí krytá bobrovkami, pod ní probíhá plochý pás s lištou. Jinak jsou fasády hladce omítnuté bez členění, kamenný sokl je částečně neomítaný. V podélných stěnách se nachází po dvou vysokých obdélných oknech s půlkruhovým záklenkem a šambránou a po jednom obdélném vstupu s hladkým žulovým ostěním. Shodná, avšak nižší okna se nacházejí též ve stěnách presbytáře. Na SV fasádě je provedeno několik sond na úroveň starších nátěrů (malované pasparty kolem 3 zrušených oken, červeně malované kvádrování).