sýpka

Sýpka mohutná dvoupatrová budova vyzděná ze smíšeného omítaného zdiva, na obdélném půdorysu, podélnou osou vestavěná do mírného svahu. Střecha sedlová pokrytá bobrovkami, ze dvou stran sevřená zděnými štíty, k silnici s okapní orientací. Štítové průčelí obrácené ven z areálu, s hrubě omítaným soklem, o třech okenních osách. Okénka čtvercová zamřížovaná, ve střední ose a v levé ose přízemí slepá. Průčelí ukončeno korunní fabionovou římsou krytou bobrovkami. Štít horizontálně rozdělen římsou, ve spodní části se třemi pilastry a mezi nimi dva okenní otvory. Na stranách štítu segmentově vykrojené nadezdívky, původně se zřejmě odvíjely z volut. Horní část štítu trojúhelná s větracím oválným otvorem. Štít navýšený nad úroveň střechy, kryto bobrovkami. Původně ve vrcholu a nad krajními pilastry čučky. Podélné průčelí ven ze dvora s hrubě omítaným soklem, o pěti okenních osách. Okna čtvercová zamřížovaná, v prvním a druhém patře orámovaná lištou. Průčelí ukončeno korunní fabionovou římsou. V pultu sedlové střechy dvě volská oka. Štítové průčelí do dvora lihovaru jednopatrové, z levé strany přiléhá novější průmyslová přízemní zděná přístavba přes dvě okenní osy. V přízemí v jediné pravé ose obdélný vstup. V patře tři obdélná čtvercová okna, kromě okna nad vstupem slepá. Průčelí ukončeno korunní fabionovou římsou krytou bobrovkami. Štít stejný jako v průčelí ven z areálu. K podélnému průčelí do dvora přiléhají zděné průmyslové objekty. Průčelí ukončeno korunní fabionovou římsou.