sloup se sochou sv. Jana Nepomuckého

Sloup se sochou sv. Jana Nepomuckého leží na křižovatce, v západní části návsi. Dílo sestává z podstavce, vysokého válcového sloupu a plastiky světce. Podstavec s krycí deskou je 165 cm vysoký, celková výška svatojánského sloupu cca 5 m. Podstavec a sloup jsou zhotoveny ze žuly, plastika z pískovce. Dle nápisu na podstavci nechal dílo vystavět Georg Ignác Albert. Podstavec tvořen na výšku postaveným kvádrem a ukončen přečnívající deskou, která má po obvodu římsovou profilaci. Severní a východní strana podstavce doplněna vysekaným německým nápisem v mírně vpadlém na výšku oválném poli. Nápis provedený v humanistické majusluli: / GOTT DEM / ALLERHEILIG - / STEIN JUNGFRAU / MARIA UNDT ( DEM HEILLIGEN / JOHANNES VON / NEPOMUK ZU / EHREN ISST DIE - / SES SAUL UND / BILDNUS VER - / na další str. pokračování FERTGEN / LASSEN GEORG / IGNATIUS ALBERT / IM IAHR NACH / CHRISTI GEBURT / 1719 /. Na krycí desce podstavce vysoký hladký kónický sloup s entazí, patka tvořena dvěma oblouny, hlavice korintská podložená oblounem. Na vrcholu sloupu na menším podstavci stojí v poměru malá plastika sv. Jana Nepomuckého v obvyklém ikonografickém zpodobnění.