fara

Budova fary má obdélný půdorys s delší osou ve směru V-Z a dvě nadzemní podlaží. Mansardová střecha je krytá vláknocementovými šablonami. V jižním průčelí je umístěn hlavní vstup s pravoúhlým portálem s hladkým žulovým ostěním a dřevěnými dvoukřídlými profilovanými dveřmi. Po stranách vstupu se nachází po jednom téměř čtvercovém oknu. V patře se nacházejí čtyři na výšku obdélná okna, druhé od východu má půlkruhový záklenek. Okna lemují lištové šambrány s uchy a vrcholovými klenáky. Mezi prvním, druhým a třetím oknem od východu se nacházejí dvě iluzivní okna naznačená stejnými šambránami. Obdobně jako v jižním průčelí jsou řešena okna rovněž ve východním a jižním průčelí. Severní fasáda je celá zakrytá pavlačí a přístavky. Plášť pavlače tvoří svisle kladená prkna s lištami ve spárách. Záchodový přístavek a přístavek s kurníkem a holubníkem jsou zděné.