obytné stavení s chlévy

Obytné stavení sroubené z masivních kuláčů na kamenné omítané podezdívce. Podélná průčelí bílená, štítové omítané. Obytné stavení na obdélném půdorysu s přiléhajícími zděnými omítanými chlévy. Střecha sedlová k ulici ukončená polovalbou, krytina plech (v minulosti došky se šindelem). Štítové severní průčelí o třech okenních osách (1-2). Okna obdélná čtyřtabulková v líci stěny. Východní nárožní vazba na úhel s přesahy zhlaví trámů roubení. V západním nároží křížení mohutných prahových trámů a zespodu přitesaných horních trámů roubení. Ze stěny mezi první a druhou okenní osou od východního nároží ze stěny vystupuje zhlaví horního trámu příčného roubení. Přesahy trámů nesou trám vynášející pološtít. Pološtít obložený svisle kladenými prkny s lištami překrývajícími spáry. V pološtítu dva srdčité větrací otvory. Střecha ukončena polovalbou. Východní podélné průčelí s jedním obdélným šestitabulkovým oknem v líci stěny, umístěným v závěru průčelí u chlévů. Ve styku obytného stavení s chlévy z roubené stěny vystupují zhlaví příčného roubení. Západní podélné průčelí o dvou osách. V ose u severního nároží obdélné čtyřtabulkové okno v líci stěny a v závěru průčelí u chlévů obdélný vstup s tesařským ostěním, dveře jednokřídlé dřevěné. Na straně vstupu k severu kuláče přitesané, s obdélnými čely příčného roubení vstupní síně a zhlavím prahového trámu a horního trámu. Okap předsazený na stropnicích. Zápraží v okolí vstupu dlážděno plochými kameny. Chlévy na obdélném půdorysu, vložené mezi obytné stavení a stodolu, vyzděné z omítaného lomového kamene. Střecha sedlová. Západní průčelí chlévů předstupuje před roubenou stěnu obytného stavení. Ve střední ose obdélný vstup s tesařským ostěním, s nadsvětlíkem, s dvoukřídlými prkennými dvířky a vnějšími jednokřídlými prkennými dveřmi. K obytnému stavení úzké obdélné okno se dvěma tabulkami. Ke stodole čtvercové okno. Východní podélné průčelí hrubě omítané s jedním úzkým obdélným okenním otvorem.