kaple sv. Vojtěcha

Zděná stavba postavená do svahu nad pramenem vody. Obdélný půdorys s rovným závěrem, orientovaná k severu. V ose jižní stěny je otevřen prostý valený vstup uzavřený dvoukřídlými výplňovými dveřmi, v horní polovině příčkové. Stěnu vymezují široké nárožní lizeny, spojené zaoblenou korunní římsou, krytou taškami. Zpoza římsy vyrůstá převýšený trojúhelníkový štít, v polovině výšky rozšířený do jakýchsi uší. Plochu štítu pokrývá sgrafitová výzdoba s figurální scénou sv. Vojtěcha. Ve vrcholu patrně býval škrábaný letopočet (již nečitelný). Na vrcholu štítu lichoběžníkový soklík pro dvouramenný kříž. Boční stěna hladká, nečleněná, otevřená malým kruhovým okénkem, stěnu ukončuje podstřešní římsa viz průčelí. Zadní stěna zcela hladká, přechází do trojúheníkového štítu. Sedlovou střechu kryjí tašky tvarovky. Před kaplí vyvěrá pramen stékající do kamenné jímky.