sloup se sousoším Nejsvětější Trojice

Samostatně stojící kamenný (pískovec) sloup se sousoším Nejsvětější Trojice o celkové výšce cca 5 m s novodobou kovovou plotovou ohrádkou. Na nízkém dvoudílném plintu čtvercového půdorysu navazuje hranolový dřík na soklu s německým nápisem kurentem na přední straně. Na něj je přes přechodovou profilovanou římsu osazen sloup s patkou a volutovou hlavicí. Vrcholové sousoší Nejsvětější Trojice v tradiční kompozici tvoří postava Boha Otce s tiárou na hlavě, držící mezi koleny krucifix. V úrovni hlavice sloupu je holubice s rozepjatými křídly, po stranách figury Boha Otce hlavičky andílků. Reliéf s hlavičkou andílka se objevuje i na přední straně horní části dříku. Plochy hranolového podstavce ze tří stran s vpadlinami s půlkruhovým zakončením a reliéfy: na čelní straně svatého Ondřeje, na východní straně svatého Floriána a na západní straně svaté Barbory, na zadní straně podstavce je vyryt německý nápis kurentem, jehož překlad zní: "Postaveno manželi Andreasem a Barbarou Schön, sedláky, číslo 26 z Frankstadtu."