kaple sv. Josefa

Kaple je jednolodní stavbou s polokruhovým závěrem a hranolovou zvonicí nad vstupem. Střecha kaple je sedlová s jehlancovitým ukončením nad závěrem. Střecha je pokryta eternitovými šablonami. Hranolová zvonice je ukončena jehlancovou oplechovanou stříškou. Fasády jsou pojednány architektonicky shodně, jsou hladké, členěné lizénami v nárožích a v bočních fasádách, mezi soklem a římsou. Horizontálně jsou průčelí členěny mírně předsazeným soklem a korunní fabiónovou odstupněnou římsou. Vstupní průčelí je ve středu prolomeno polokruhovým vstupním otvorem, bez výplně. Trojúhelný štít v prodloužení se zvonicí je v ploše členěn segmentovým otvorem, který je uzavřen jednoduchými svlakovými dveřmi. Obvod štítu je štukově lemován. Boční fasády kaple jsou prolomeny třemi okenními poměrně úzkými otvory, dva v lodi jsou pravoúhlé a jeden v presbytáři polokruhově zakončený. Výplně otvorů chybí, dochovala se dřevěná ostění. V závěru stavby se nachází ve středu štukové kruhové pole. Hranolová zvonice má fasády zvýrazněny lizénovým rámem a jsou ukončeny profilovanou římsou. Na každé straně je prolomen polokruhový otvor, bez dochované výplně. Obvodové zdivo je kamenné, vysprávky cihelné. Památková ochrana se vztahuje na kapli včetně pozemku st.parc.č. 35.