Hospodářské křídlo

Severozápadní hospodářské stavení obsahující sklady, stodolu a chlévy má hladká průčelí členěná pouze barevně odlišeným soklem a profilovanou korunní římsou; průčelí jsou prolomena sledem pravoúhlých asymetricky rozmístěných a nestejně velkých okenních otvorů a vstupů, jeden z vstupů (do chlévů zaklenutých pruskými plackami) na dvorním jihovýchodním průčelí je zaklenut segmentově s ústupkem, ostění je zaoblené, dřevěný překlad odděluje vstup od segmentového nadsvětlíku, dřevěné dveře jsou svlakové konstrukce. Severovýchodní část hospodářského stavení je vysunuta nad náhon, který protéká valeně zaklenutým tunelem pod koncovou částí hospodářského stavení využívanou dříve jako chlév pro prasata a nazývanou „Prasečák“. Od jihovýchodu frontu hospodářských staveb tvoří: Sklad, ze kterého k východu kolmo do dvora vybíhá krátké křidélko sklípku na brambory; v ose na sklad navazující stodola s velkými dvoukřídlými vraty pravoúhlého vjezdu do dvora a s vně příčně vybíhajícím dřevěným křidélkem krytým sedlovou střechou; v ose následující chlévy o dvou prostorách – jižnější chlév pro voly zaklenutý dvěma poli pruských placek na segmentovém středním pase podepíraném hranolovým, nahoře se trychtýřovitě rozšiřujícím pilířem a severnější chlév pro krávy a kozu zaklenutý stájovou klenbou a upravenou pro obytné účely; dále následuje úzká komunikační místnost se schodištěm do půdního prostoru a konečně velká prostora původního chléva pro prasata rozdělená lehkou dřevěnou příčkou a upravená k obytným účelům. Sedlová střecha severozápadního hospodářského stavení je kryta taškou bobrovkou. Terénní zlom ve stoupajícím svahu na jižní straně areálu zpevňuje opěrná zeď z lomového kamene, do níž je vložena převýšená čelní portálová zeď sklepa s korunou krytou pultem z bobrovkových tašek prolomená segmentově zaklenutým vstupem a dále k západu stavba kolny. Sklep vyzděný z lomového zdiva obsahuje dvě valeně zaklenuté prostory spojené valeně zaklenutou schodištní chodbičkou. Otevřená kolna v zalomeném úseku opěrné zdi, který tvoří její východní boční a jižní zadní stěnu, je krytá sedlovou střechou nízkého sklonu. Opěrná zeď je na jihozápadě ukončena jednoduchou bránou s dvoukřídlými vraty prolomenou v krátkém k severu zalomeném úseku ohradní zdi spojujícím jižní opěrnou zeď a jižní štítovou stěnu západního hospodářského stavení.