fara

Přízemní monobloková budovana obdélném půdorysu s vysokou mansardovou střechou. Původní hospodářské zázemí tvořící malý uzavřený dvůr zaniklo, bylo nahraženo účelovými novostavbami. Zdivo fary kamenné ( opuka) s cihelnými záklenky a obezdívkami oken, vápenné omítky, krytina původně břidlicová, po opravě novodobá pohledová náhražka. Hlavní uliční průčelí je symetrické, pětiosé, se vstupem uprostřed, obdélná dvoukřídlá okna osazena v líci fasády, členění šestitabulkové. Boční průčelí jsou dvojosá. Dochované členění fasády: omítaný sokl, profilovaná římsa. Po opravě doplněny stuhové šambrány a sokl zůstal neomítnutý, okna novodobá, pohledová náhražka.Barevnost nepůvodní, dříve monochromní okr. Interiér dispozičně upraven pro moderní provoz rodinného dětského domova. Zachovány fabionové stropy a a štukový ornament na stropě společenské místnosti. Vloženo nové schodiště.