kostel sv. Bartoloměje

Objekt je orientovaná jednolodní stavba zbudovaná podél osy východ — západ, s lodí obdélníkového půdorysu a pravoúhlým presbytářem. V presbytáři je položena dlažba z břidlice a pískovce s diagonálním kladením. Na západní straně přiléhá k presbytáři dvoupodlažní sakristie ve tvaru apsidy využívaná nyní také jako kaple. Vstup do sakristie je možný ze západní strany a z prostoru za hlavním oltářem. Sakristie je dvoupatrová. Jednotlivá patra jsou oddělena kordonovou římsou. Přízemí sakristie je prolomeno pravoúhlým otvorem s kamenným ostěním, ve kterém jsou umístěny dveře, a dvěma půlkruhovitě zaklenutými okenními otvory osazenými dřevěnými otvíravými okny členěnými na osm polí. Patro je prolomeno třemi půlkruhovitě zaklenutými okenními otvory. V krajních otvorech jsou osazena dřevěná okna, střední otvor je zaslepený. Sakristie je ukončena profilovanou korunní římsou. Loď je zaklenuta třemi poli pruské klenby, klenební pole jsou oddělena mezipasy. V rozích každého pole klenby jsou vymalovány medailony svátých, tj. celkem 12 medailonů (jedná se o novodobou výmalbu - např. sv. Jan Nepomuk Neumann byl svatořečen 1971). Výmalba lodi je provedena v okrovém odstínu. V lodi kostela je položena dlažba z břidlice o rozměrech dlaždic 40 x 40 cm. Na severní a jižní straně je loď prolomena vysokými okenními otvory, které jsou půlkruhovitě zaklenuté a jsou osazeny dřevěnými okny s vodorovným a svislým dělením (na každé straně čtyři okenní otvory). Fasády lodě kostela a obě průčelí jsou zdobeny obloučkovým vlysem. Nad západním průčelím je situována sanktusníková věžička. Na východní straně, nad vstupem do kostela, se zvedá hranolovitá věž s novými zvony a hodinami (hodinový stroj má značku OPP Vyškov). Východní průčelí je prolomeno jedním okenním otvorem s dřevěným oknem. Vstup do kostela je chráněn stříškou. Z předsíně vpravo je vstup na kůr s varhanami (bez označení výrobce), na levé straně předsíně se nalézá menší kaple s oltářem zakončeným Pietou. Vstupy do objektu, i do jednotlivých prostor kostela, jsou obloženy pískovcem, který je v současné době většinou pod nátěrem. Všechny dveře kostela jsou dřevěné. Fasáda předsíně je na jižní a severní straně prolomena slepými okny (po jednom na každé straně). Venkovní omítky jsou vápenocementové, štukové, hlazené, nátěr fasády je dvoubarevný, aktivní prvky jsou bílé, pasivní opatřeny nátěrem s okrovým odstínem. Soklové zdivo je kamenné, opatřené cementovou omítkou s fasádním nátěrem. Krov je dřevěný se stojatou stolicí. Krytina lodi jez etemitových šablon položených na bednění. Kostelní věž je kryta šablonami z hliníkového plechu. Původní krytina byla vyskládána z břidlice.