kaple sv. Jana Křtitele

Materiál opuka. Zděná stavba čtvercového půdorysu, jejíž strany jsou členěné lisénami (po stranách) a výklenky (uprostřed) završenými půlkruhovým obloukem. Čelní strana má uprostřed vstup do objektu (velikost i tvar dveřního otvoru se shoduje s výklenky ostatních průčelí). Nároží kaple jsou zkosené. Stavba má výraznou profilovanou korunní římsu. Dveře jsou dvoukřídlé, v horní polovině prosklené, světlík je paprsčitě pročleněn (novodobé). Stavba je bíle omítnuta. Střecha je stanová s nízkým sklonem. Na jejím vrcholu je čtyřboká zděná lucerna do všech stran otevřená okénky završenými půlkruhovým obloukem. Nároží lucerny jsou zaoblená. Nízká stanová stříška vrcholí železným dvojramenným křížkem. Krytina celé stavby je tvořena taškami bobrovkami. Zvonek chybí. Kaplička je zaklenuta kupolí na pendativech. Stěny jsou členěny mělkými výklenky zakončenými půlkruhovým obloukem. Podlaha je pokryta glazovanými dlaždicemi. Předmětem ochrany je kaple a příslušný pozemek.