kaplička

Kaplička stojí na návsi mezi dvěma vzrostlými stromy před pomníkem padlým v 1. světové válce. Drobná stavba obdélného půdorysu, orientovaná vchodem k V, je vyzděna z lomového, jen hruvě otesaného kamene a omítnuta novou hladkou vápennou lomeně bílou omítkou. Fasády jsou hladké, členěné jen pravoúhle předstupujícím soklem a jednoduše profilovanou korunní římsou, která obíhá stavbu ze tří stran vyjma vých. vstupního průčelí. Hlavní průčelí je v ose prolomeno pravoúhlým segmentově zaklenutým vchodem, uzavřeným novými jednokřídlými kovovými mřížovými dveřmi. Průčelí je završeno atikovým, ve vrcholu segmentově prohnutým štítem s kovovým křížkem ve vrcholu. Štít je ve středu otevřen otvorem kazulového tvaru, v němž býval zavěšen zvon. Interiér kaple je sklenut plackou. Stavba je završena sedlovou střechou krytou pálenými taškami bobrovkami, bobrovky kryjí i atikový štít. Předmětem ochrany je: kaplička.