kostel Všech svatých

Kostel Všech svatých stojí na návsi. Původně kostel obklopoval hřbitov, jehož půdorysu dnes přibližně odpovídá zatravněná plocha. Kostel je orientovaný jednolodní obdélný s odsazeným čtvercovým presbytářem prodlouženým o osově umístěnou sakristií. Předsazené západní průčelí, s výrazně vykrojenými nárožími, zdůrazňuje hranolová věž ukončená zvoncovitou helmicí s lucernou. Loď, presbytář i sakristií zakončují vysoké valbové střechy kryté prejzovou krytinou, stejná krytina pokrývá i helmici věže. Stěny kostela prolamují vysoká segmentově sklenutá okna, sakristii o něco menší pravoúhlá okna. Do kostela vedou čtyři vstupy; hlavní vstup je situován v západním průčelí, další vstupy do sakristie, lodi a ke věžovému schodišti jsou umístěné na severní straně. Fasády člení nárožní pilastry s iónskými hlavicemi a vykrajovaná vpadlá pole. Okna lemovaná šambránou zdobí vrcholový, výrazně protažený klenák, který ústí pod hlavní římsou. Všechny vstupy mají kamenná ostění, západní portál s ušima, lištou a klenákem zdůrazňuje nadpraží tvořené protilehlými zvlněnými a stoupajícími římsami zakončenými volutami. Předmětem ochrany je kostel a k němu náležejíc pozemek.