společenský dům

Bývalý okresní dům stojí v nároží mezi ulicemi Dr. E. Beneše a Šultysovou. Dvoupatrová budova s vysokou střechou a věží stojí na nepravidelném lichoběžníkovém půdorysu, přičemž její centrální část se nachází přímo v čele zkoseného nároží směrem do křižovatky. Na dvorní fasádě z hmoty domu vystupuje polygonálně uzavřený schodišťový rizalit opatřený v rovině přízemí opěráky. Velmi strmá sedlová střecha s vysokou středovou věží jehlancového tvaru je krytá vláknocementovými šablonami a ukončena štíhlou jehlancovou věží s ochozy. Bohatě členěná eklektická fasáda je v přízemí opatřena omítkovou bosáží, prolomenou stlačeně sklenutými velkými okny. Další dvě patra člení obdélná okna s kamennými křížovými pruty a přímými suprafenestrami ce stylu "severské renesance". Střední vstupní osa je akcentována v obou patrech balkóny a atikovým obloučkovým štítem, rovněž s balkónem na úrovni hlavní římsy, respektive pásové atiky. Motiv štítu se v uměřenějších formách opakuje též na bočních fasádách. Předmětem ochrany je dům čp. 644 a k němu náležející pozemek.