kostel sv. Jakuba Většího

Neorientovaná jednolodní stavba, protáhlá loď uprostřed rozšířena, se zdmi konvex-konkávně zprohýbanými. Na severní straně na ni navazuje zevně trojboce, uvnitř půlkruhově uzavřený presbytář s obdélnou přízemní sakristií na východní straně. Na jihu obdélná prostora pro kruchtu s věží nad průčelím. Boční stěny kostela pětiosé (3 osy loď, 1 osa presbytář, 1 osa věž) se segmentově uzavřenými okny se šambránami, uprostřed lodi kasulové okno se šambránou s klenákem. Na východní straně presbytáře přízemní obdélná sakristie s valbovou střechou krytou plechem, se stěnami členěnými lisénovými rámci, s obdélným vchodem s kamenným ostěním s ušima na severní straně a s obdélným oknem se šambránou na východě. Uprostřed východní strany kostela obdélný boční vchod s jednoduchým ostěním. Fasády členěny lisénovými rámci a výraznou podokapní římsou. Hlavní jižní průčelí členěno dvěma dvojicemi pilastrů, jež nesou trojúhelný štít s vázami po stranách, nad nímž se zvedá hranolová věž. Uprostřed průčelí je obdélný vstup s ostěním se zaoblenými rohy, s ušima a klenákem, a se zalamovanou supraportovou římsou. Nad vchodem velké kasulové okno se štukovou šambránou s klenákem, a se segmentovým obloukem suprafenestry. Střecha kostela valbová, krytá eternitem. Nad vítězným obloukem osmiboký sanktusník s lucernou a s cibulovou střechou s makovicí, pobitý celý plechem. Ze střechy na západě vybíhá věž, s členěním nárožními pilastry nesoucími hlavní římsu věže, uprostřed každé strany velké půlkruhově zaklenuté okno se šambránou s klenákem. Střecha věže cibulová, s makovicí s křížkem na vrcholku.