zvonice

Zvonice se nachází nahoře na stráni (S okraj obce) přibližně u JV nároží ohradní zdi stávajícího hřbitova (zal. 1787). Zvonice je od hlavní silnice přístupná po místní komunikaci kolem areálu kostela sv. Jiří + fary čp. 44. Prostá nevelká zděná stavba na čtvercovém půdorysu se stanovou střechou (kdysi ve vrcholu s osazeným křížkem) krytou dvojitě kladenými bobrovkami měla před opravou fasády s hrubou omítkou rámované po stranách hladkými lizénovými pásy, které nesly bohatě profilovanou korunní římsu. Interiér zvonice osvětluje z každé světové strany jedno velké půlkruhově zaklenuté okno (uzavřené dřevěnými žaluziemi) v ose fasády. Okna měla kdysi široké dvakrát odstupněné hladké šambrány. Předmětem ochrany je zvonice.