kaple

Zvonice stojí na Z straně návsi v horní části vesnice a je vstupem orientována směrem přibližně k V. Jde o nevelkou zděnou stavbu čtvercového půdorysu, omítnutou bíle se světlezelenými fasádními prvky. Exteriér zvonice je prostý s obvodovým soklem, nárožními pilastry a profilovanou hlavní římsou. Původní kvádříková rustika poslední opravou zanikla. V ose vstupního V průčelí je prolomen pravoúhlý portál v plochém ostění, lemovaném dvojitou lištou. Vchod je přístupný po několika kamenných schodech a uzavírají jej jednokřídlé dveře s vertikálním laťkovým mřížovým v horní části. Nad portálem vystupuje jednoduše členěná přímá římsa a nad ní je zahlouben půlkruhově uzavřený výklenek. Nápis mezi překladem a římsou po opravě rovněž zanikl. Interiér zvonice je po stěnách zdoben lidovými figurálními malbami světců. Střecha objektu je jehlancová a z jejího vrcholu vystupuje lucerna završená kovovým křížkem na makovici. Střecha je pokryta plechem. Předmětem ochrany je zvonice a vymezený pozemek.