hospodářská budova

Hospodářská budova navazuje na západní uliční štítové průčelí fary, resp. na její severní schodišťový přístavek a uzavírá farní dvorek od západu. Jde o přízemní dvoudílný přístavek farní budovy přetažený jednou souvislou sedlovou střechou. Seník byl postaven oproti chlévní části užší, půdorysné ustoupení je patrné z ulice a zároveň vytváří asymetrii severního bedněného štítku. Zděné jsou obě části přístavku, chlév z kamenných pískovcových štuků, seník z cihel. Na východním průčelí už jsou jen zbytky omítky, severní a západní uliční průčelí má hladkou omítku ještě soudržnou. Střecha je krytá podobně jako u hlavní budovy dožilou plechovou falcovanou krytinou s orezlým červeným nátěrem. Na východní rovině střechy krytina již absentuje zcela a prkenné pobití je prolomené. Fasády jsou nečleněné, pouze chlévní část je zakončena v uličním průčelí fabionovou římsou. Chlév se otvírá do dvora dveřmi a oknem, seník neuzavřeným otvorem na celou svou šířku. Z ulice je průčelí bez oken prolomené pouze jedněmi dveřmi do chléva. Oboje dveře do chléva jsou svlakové, nečleněné, do ulice jednokřídlé, do dvora dvoukřídlé, dovnitř otvíravé. Jednokřídlé dveře jsou opatřeny pásovými závěsy na svlacích z vnitřní strany. Chlévní okno je opatřeno prostou kovovou mříží, která dělí otvor na osm polí. Původně bylo rozměrné, na výšku obdélné. Později bylo o třetinu zmenšeno nadezdívkou parapetu, změněno tak na užší horizontální a opatřeno zmíněnou mříží.