kostel sv. Jana Křtitele s farou

1) kostel 2) fara čp. 11 3) socha sv. Jana Křtitele 4) socha sv. Otýlie 5) skupina smírčích křížů I., II.,III. 6) skupina kovaných křížů I.,II. 7) ohradní zeď se 2 branami a) socha Piety b) socha Krista Kostel je situován na terase a spojen se zámkem patrovou zděnou krytou chodbou. Ohrazení ze severu a severovýchodu tvořeno plnou omítanou zdí se dvěma branami a z jihu tarasní zdí. Ohrazení vymezuje nepravidelný okrsek (bývalý hřbitov). Na ploše okolo kostela několik drobných památek. Ze západu přiléhá fara čp. 11. Gotickému kostelu předcházela románská stavba neznámé podoby. Na gotickou stavbu poukazují jen opěráky presbytáře, jiné architektonické detaily nejsou zjevně patrné, případné pozůstatky středověkých konstrukcí ve věži a lodi nelze povrchovou prohlídkou ověřit. Stavba snad mohla vzniknout ve 2. pol. 14. stol. Dnešní vzhled byl kostelu dán někdy v 1. pol. 18. stol, přestavěna loď, možná zcela nově založena věž, předělána okna, zaklenuta loď a presbytář, z této doby i všechny dostupné krovy a zvonová stolice. Snad v 1. pol. 19. stol. byly do krovu vloženy věšadla a provedeny jeho opravy a ztužení.