kaplička se zvoničkou

Drobná sakrální stavba stojí naproti škole mezi silnicí a rybníkem. Její forma je charakterizována dvěma nestejně vysokými prostory odrážejícími jejich rozdílné funkce. Nižší prostor orientovaný k S slouží jako kaple, její vchod klenutý půlkruhovým obloukem je uzavíratelný ocelovou mříží sahající do více než poloviny výšky. Prostor kaple je ve své horní části prosvětlen dvěma protilehlými kruhovými okénky, které jsou zopakovány i ve vedlejší hmotě zvonice. Její vysoký prostor otevřený do prostoru střešního je však v exteriéru rozdělen římsou a okapem na dvě části. Ve spodní jsou vedle uvedených okének uzavíratelné dveře s rovný nadpražím, avšak osazené do otvoru s nadpražím polokruhovým. Horní zvonicové patro je vyjma strany severní prolomeno otvory se segmentovým nadpražím, které jsou doplněny dřevěnými žaluziovými výplněmi. Střecha nad vlastním zvonem je jehlancová, krytá keramickou skládanou krytinou a završená křížem. Také níže položená střecha je kryta keramickými taškami. Omítnuté části jsou provedeny v barvě bílé, vyjma šedého soklu. Dřevěné výplně jsou natřeny světle šedou barvou. Předmětem ochrany je kaplička se zvoničkou na vymezeném pozemku.