kaple

Jedná se o jednoduše řešenou venkovskou kapli s půlkruhovým závěrem o maximální délce 7,36 m a šíři 4,14 m. Kaple je orientována ve směru sever - jih. Hlavním průčelím je průčelí severní. Vstupní štukový portálek je ukončen obloukem typu oslí hřbet. Nad uvedeným portálem se v ploše štítu nachází nevelké okénko s nadpražím v podobě tradičního lomeného oblouku. Toto okénko je rámováno šambránou a drobnou podokenní římsou. Zdivo štítu lehce přesahuje úroveň střechy a vytváří tak nízkou atiku. Zdivo atiky je kryto oplechováním. Obě nároží objektu i atika jsou rámovány plochou lizénou. Boční průčelí jsou řešena ještě jednodušeji než průčelí hlavní. Nachází se na nich po jednom protilehlém okně rámovaném úzkou šambránou a podokenní římsou. Tvar nadpraží je u nich shodný jako u vstupního portálku - jedná se o oslí hřbet. Boční a zadní průčelí vrcholí korunní římsou. Střecha kaple je v principu sedlová a je opatřena břidlicovou krytinou. Stejným typem krytiny je kryta i stanová stříška a boční stěny čtyřboké zvoničky, která se nachází na severním okraji hřebene střechy. Břidlicová krytina je novodobá, nepříliš umně položená. Omítky objektu jsou novodobé, hladké, vícevrstvé, vápenocementové. Přítomnost starších omítkových vrstev nelze za dané situace potvrdit ani vyvrátit. V současnosti jsou omítky kaple opatřeny ve svých plochách světlým okrově žlutým nátěrem. Plastické prvky fasád jsou natřeny bíle. Sokl stavby je nízký, kamenný, aktuálně neomítaný. Veškeré výplně otvorů jsou dřevěné, soudobé.