dům U Štorberků

Hlavní výstavba domu proběhla ve 2.pol.16.století - dům byl patrový, dochovala se dispozice přízemí a klenba průjezdu.Barokní je zadní dvorní křídlo i křidélko na zahradě a arkádová chodba. Za klasicist. přestavby zrušeno renes. vřetenové schodiště a částečně přeřešena dispozice.V pravém dvor. křídle vloženo vřetenové schodiště. Dům je situovaný ná úzké protáhlé parcele, v přední části trojkřídlý dům okolo dvorka, za domem terasovitě uspořádaná zahrada ukončená salou terrenou. Uliční fasáda je klasicistní, dvoupatrová o čtyřech osách. Vlevo segmentově ukončený vjezd s nárožními patníky s dvoukřídlými vraty s vyřezávanými výplněmi a klapačkou. V úrovni 1. patra nika se sochou sv.Josefa s Ježíškem. Dvorní fasáda: Východní tvořená dvoupatrovou arkádou, ostatní hladké, stejně jako na dvorním průčelí.Interier: přízemí je z větší části klenuto valenými klenbami - průjezd valená klenba se styčnými lunetami, ve stěnách niky. Na zahradu se vstupuje z terasy za zadním křídlem.Střední velká zahrada ukončená opěrnou zídkou a krátkým schodištěm, vedoucím na druhou zahradu, která je na ose ukončena sallou terenou na oválném půdorysu zaklenutá nízkou kopulkou. Symetricky jsou po obou stranách krátká schodiště vedoucí na terásku.