kostel sv. Mikuláše

Mohutná stavba na půdorysu kříže, v západním průčelí s vysokou věží, s použitím renesančních prvků ( okna, portály, fasáda). Zastřešen valbovou střechou, věž zastřešena šestibokým jehlanem. Průčelí jsou členěna vertikálně nárožními lizénami , horizontálně římsami a vpadlými poli. Věž je zakončena atikou ve tvaru trojúhelníkových štítů, s nárožními věžičkami. Vstup v podvěží zvýrazněn portikem, přístupným po předsazeném kamenném schodišti s dvěmi bočními zalomenými rameny, s litinovým zábradlím. Vstup do lodi z jižní strany má rovněž kamenné předsazené schodiště s dvěmi rameny. Výplně dveří jsou zdobeny řezbářským dekorem. Na severní straně je přistavěna sakristie. Datace odvozena z nápisu v tympanonu v průčelí: “ Deo oMnIpotentI In eCCLesIae VIrtVs LaVs gLorIa “.