dům U Rybáře

Dům středověkého původu, r.1621 výrazně rozšířen a upraven, pozdně barokní úprava proběhla těsně před r.1800, z té doby hlavní schodiště, pavlače. Dvoupatrový dům na hloubkové parcele s malým dvorkem. Uliční fasáda: v přízemí dva segmentově ukončené otvory výkladců, mezi pravoúhlý vstup s klasicistními dvoukřídlými dveřmi s motivem soustředných kosočtverců. 1.a 2.patro na krajích vymezují pilastry vysokého řádu, okna: na levé straně orámováním sdružené tři osy- pásková šambrána s přímou římsou a parapetní pole.Okolo dvorní fasády obíhají pavlače. Pod domem sklepení nestejné doby vzniku (barokní, středověké). Interier - původní průjezd předělen, do dvorního traktu vloženo schodiště, které narušilo pozdně renesanční klenutý mázhaus.Zadní stavení - má renesanční jádro s vloženými barokními klenbami.1.patro - v jižním konci oválný prostro s fabionovým stropem. Dochované záklopové stropy.