dům U Zelené mříže

Dům postavený na místě bývalé středověké sladovny krátce po r.1589 přestavěný, tento objekt se do výše 2. patra dochoval v obvodových zdech. Drobné úpravy proběhly ve 2.pol.19.st. 1891 obnovena fasáda, 1912 přístavba 3.patra. Třípatrový dům na mírně lichoběžníkové parcele s malým světlíkovým dvorkem. Strohá klasicizující fasáda, při její obnově analyticky odhaleny zbytky původní sgrafitové fasády (v rozsahu 1. a 2.patra) V přízemí kamenný segmentově ukončený vstup do domu, druhý vstup s kamenným ostěním s bohatě vyřezávanými dveřmi. V levé části historizující bohatě řezaný výkladec. Dům částečně podsklepen - 3 patra sklepů. V interieru proběhly razantní úpravy (1912 vloženo schodiště). V interieru dochovaná pouze jediná klenba a klenby v klasicistním křídle.