vila Na Losích

Samostatně stojící jednopatrová vila členitého půdorysu. Hladké omítané plochy jsou kombinovány s režným zdivem z vápenopískových bílých cihel. Vysoký sokl je z režného zdiva. S. hlavnímu průčelí dominuje střední převýšená část z převažujícího režného zdiva, pročleněná pěti vertikálními okny o sedmi čtvercových skleněných tabulkách. Hlavní vstup je uprostřed střední části ve výklenku se zaoblenými rohy. Štít střední části průčelí je trojúhelného tvaru se seříznutým vrcholem. Pět štítových čtvercových okének doplňují čtvercové motivy z režného zdiva. Postranní části hlavního průčelí jsou asymetrické, s vyvážením hmoty i detailů. V. omítaná přízemní část průčelí je tvořena předstupujícím kubusem o dvou okenních osách s vertikálními obdélnými okny o dvou skleněných tabulkách, s nadokenní římsou z režného zdiva. Západní omítaná část hl. fasády má tři okenní osy shodné s okny na protější straně, s nadokenní římsou. Západnímu průčelí předstupuje střední patrová část z režného zdiva. V přízemí je průčelí pročleněno pěti vertikálními obdélnými okny o dvou skleněných tabulkách a patro s pavlačí s dřevěným zdobným geometrizujícím zábradlím a pravoúhlými pilířky. Průčelí je završeno hlavní římsou ve tvaru tří oblouků. Jihozápadní zděná omítnutá nárožní zaoblená část je pročleněná pěti vertikálními okenními otvory o třech skl. tabulkách s nadokenní a hlavní římsou z režného zdiva. Východnímu průčelí mírně předstupuje střední zaoblená část s pěti vertikálními okenními otvory o třech skl. tabulkách. Postranní symetrické části průčelí jsou o dvou okenních osách se dvěma skl. tabulkami a římsami.Střecha je členitá, valbová, v hlavním průčelí sedlová, krytá taškami. (Na S straně v ose hlavního vstupu do domu je pilířová stupň. branka z režného zdiva s jednokřídlými dřevěnými laťkovými dvířky. Dům je ohrazen laťkovým plotem na pilířkách z režného zdiva.)