socha sv. Floriána

Socha stojí v extravilánu severovýchodně od vsi Chramiště a je otočena k severu. Terakotová socha na zděném podstavci. Výška podstavce cca 200 cm, výška sochy 153 cm. Zděný trojboký podstavec z cihel, omítnutý a bílený. Sokl oddělen shora profilací - odsazeným prožlabením. Střední část podstavce dole rozšířená oblounem, nahoru se zužuje. Profilovaná římsa na všech stranách se uprostřed obloučkem zvedá. Horní část je spádovaná do všech stran. Socha stojícího světce v kontrapostu, v šatě římského vojáka. Světec drží ve spuštěné pravici vědro, z něhož lije vodu na hořící domek u svých nohou. Jeho plášť spadá částečně přes zadní stranu domku. V pokrčené levici držel žerď praporce. Terakotová socha složená z dílů je zpevněná uvnitř vztyčeným dubovým trámkem, který je vidět okny domku. Je možno identifikovat následující díly: dolní část od kolen, horní část - trup a část nohou, hlava, ruce. Na zádech velký technologický otvor, zazděný maltou. Na zadní straně dolního dílu malý otvor. Socha malovaná, současná barevnost je novodobá. Domek bílý, sokl domku, plášť, boty hnědé, šat a soklík sochy modré, inkarnát bílý.