kostel sv. Bartoloměje

Kostel postaven na umělé terase nad východním okrajem náměstí, spolu s přilehlým hřbitovem je obehnán ohradní zdí. Stavba je orientovaná, podélná, jednolodní, s odsazeným, pětiboce uzavřeným kněžištěm, k jehož severní zdi přiléhá sakristie v suterénu s kostnicí (zasypána), v patře s oratoří. K jižní zdi obdélné lodi se přimyká drobná kaple, v ose západního průčelí předstupuje hranolová věž. Střecha lodi a kněžiště sedlová, v závěru valbová, nad sakristií pultová, věž završena cibulovou střechou s lucernou a makovicí. Fasády hladké, členěné pouze obíhajícím soklem a korunní římsou. Kněžiště obklopeno opěrnými pilíři završenými pultem, prosvětleno 2 + 1 lomenými okny s oboustranně široce rozevřenou špaletou. V lodi na každé straně trojice nízkých oken s půlkruhovým záklenkem. Věž členěna lezénovými rámy, zvonicové patro otevřeno do čtyř stran polokruhově zaklenutými okny. Vstup do kostela valeně zaklenutým podvěžím, valená klenba lodi rozdělena pasy spočívajícími na přízedních pilířích s hlavicemi, mezi nimi trojboké výseče s hranami pokrytými drobným perlovcem. Mezi lodí a kněžištěm půlkruhový vítězný oblouk. Kněžiště završeno polem křížové žebrové klenby nad čtvercem a jedním polem žebrové klenby nad pěti stranami oktogonu. Hrušková žebra se zkosenou čelní hranou se protínají v hladkých kruhových svornících a sbíhají ve čtverci do polygonálních jehlancových konzol, v závěru nasedají na polygonální hlavice válcových přípor sbíhajících k zemi. Svislé plošky konzol zdobí reliéfní izolované trojlaločné listy. Sakristie a oratoř plochostropé, hudební kruchta v západní části lodi podklenutá plackami, její čelo nesou hranolové pilíře.