výklenková kaplička

Drobná výklenková kaple na pravidelném obdélném půdorysu je vyzděna z lomového kamene, místy z cihlového zdiva. Na omítkách se dochovaly silné vrstvy starších barevných nátěrů, mezi nimiž vyniká dobře dochovaná původní cihlově červená vrstva s iluzivním kvádrováním, k níž náležely šedé kanelované hlavice pilastrů a šedá hlavní římsa. Tato původní barevnost byla následně překryta silnou vrstvou nátěrů v barvě bílé, šmolkově modré a okrové, v menší míře i nátěry zelenými a ostře modrými. Hlavní průčelí s elipticky zaklenutým vstupem má poměrně bohaté členění fasády s hladkými pilastry a masivními oválnými hlavicemi, na které dosedá fabionová římsa kopírující tvar záklenku nad vchodem. Do fabionové římsy nad vstupním otvorem zasahuje klenák se štukovou vegetativní girlandou. Průčelí zvýrazňuje nízký segmentově zakončený štítový nástavec. Pod bohatě profilovanou hlavní římsou nástavce vynikají dva štukové vegetativní festony se střapcem. Po stranách štítu se dochovaly nízké podstavce pro kamenné koule nebo šištice (v současnosti chybí). Vstup do kaple uzavírají dvoukřídlé dveře s dřevěnou mříží v horní polovině pláště a paprskovitě členěným nadsvětlíkem. Interiér kaple je zaklenut úzkou plackovou klenbičkou. Čelní západní stěnu zvýrazňuje mělká zaklenutá nika, v níž je osazen obraz Nejsvětější Trojice. Po obou stranách je obdélný výklenek. Boční stěny kapličky jsou hladké s profilovanou hlavní římsou. Nízkou sedlovou stříšku s valbou na zadní straně kryjí pálené rovně zakončené bobrovky, částečně doplněné bobrovkami se segmentovým obloukem.