měšťanský dům

Patrový objekt ze sedlovou střechou v řadové zástavbě Rooseveltovy ulice /původní předměstské komunikace/. Uliční průčelí : poměrně jednoduše řešenou fasádu se čtyřmi osami v úrovni patra i přízemí s redukovaným tektonickým rozvrhem člení horizontálně korunní /fabionová/ a kordonová římsa. Okenní otvory jsou rámovány plastickými šambránami s odlišnou profilací v patře a v přízemí. V přízemí okenní otvory rámují mírně vystupující šambrány s hrubou omítkovou úpravou. V patře výrazně profilované šambrány s absencí profilu v úrovni parapetu. Povrchovou úpravu základní plochy v patře tvoří na rozdíl od hladké plochy přízemí stříkaná omítka. Dvoubarevné okrové bílé řešení průčelí částečně respektuje tektonický rozvrh fasády, nátěr zřejmě silikátová technologie. Okenní výplně šestitabulkové ze druhé poloviny 19. století. Kování, zadlabané závěsy se zdobnými ucpávkami, zadlabanými zastrčeni a mosaznými kličkami. Vstupní dveře jsou novodobé s laťováním výplně. Dvorní průčelí je zcela bez oken. Na dvorní straně se uplatňuje v úrovni patra rozměrná terasa se zděným zábradlím. Pod terasou je umístěn novodobě upravený přístavek s pultovou střechou. Úroveň přízemí a patra zcela zakrývá terasa sousedního objektu čp. 25. Vestavba podkroví se uplatňuje pouze plnou stěnou. Sedlová střecha se do dvorní í uplatňuje mohutným pultem podkrovní vestavby. Na pultovou střechu ústí dřevěná konstrukce mohutného výlezu. Do nedávné doby se na uliční straně uplatňoval pultový vikýř s trojdílným oknem, nahrazený dvěmi vikýři se sedlovou střechou.