měšťanský dům

Dům čp. 32 se nachází na severním konci Rooseveltovy ulice v řadové zástavbě. Objekt je okapově orientovaný, patrový, se sedlovou střechou. Dům je dokladem historické zástavby exponované části městského interiéru a názorným příkladem jejího vývoje na sklonku 19. století. Dům se nachází na S konci Rooseveltovy ulice v řadové zástavbě. Objekt je okapově orientovaný, patrový, se sedlovou střechou, jež má na každé straně novodobé pultové vikýře. Pětiosá uliční fasáda je ukončena profilovanou římsou, která probíhá i v úrovni patra a v drobnějším měřítku je provedena i pod okny patra. Fasáda patra je hladká, šambrány oken profilované, přízemí je členěno pásovou rustikou. Historizující průčelí řadového objektu v souvislé uliční zástavbě ukončené sedlovou střechou. V nedávné době byl nově upraven parter s vložením provětrané ochranné lišty soklu. Přízemní otvory zřejmě díky dodatečnému zvětšení postrádají horní část šambrány. Na dvoubarevné růžovo - bílé řešení patra navazuje hnědo bílý parter v silikátové technologii. Z archivní dokumentace je zřejmé, že se objekt původně uplatňoval monochromně. Okna v průčelí jsou členěna do T.