sýpka

Sýpka se nachází v západní části intravilánu obce. Budova je postavena na obdélném protáhlém půdorysu s delší západní stranou orientovanou podél obecní cesty. Má dvě patra, krov je též patrový, završena je vysokou sedlovou střechou se zděnými štíty, kryta je pálenou taškou bobrovkou. Hladké fasády symetricky člení na delších stranách sedm na šířku položených obdélných okenních otvorů, na kratších stranách po dvou (některé otvory jsou zazděné). Ve štítech je prolomena vždy dvojice oken, nad nimi ve vrcholu štítu třetí otvor. Sýpková okna jsou bez kamenných ostění, mají dřevěné rámy opatřené provlékanými mřížemi. Na západní straně je v místě střední okenní osy přízemí obdélný vstup dekorovaný kamenným ostěním s ušima, střed nadpraží je zdoben plastickou růží na štítku. Budova je vystavěna ze smíšeného zdiva, při západní straně je nízká cihelná opěrná zídka krytá betonovou pultovou stříškou. Fasády jsou pokryty odpadávající hladkou omítkou, ve které lze pozorovat zbytky lištových šambrán kolem oken, nárožní bosáž i lezénový rám na štítě, ukončeny jsou bohatě profilovanou korunní římsou. V interiéru jsou dřevěné stropy vyneseny soustavou stropních trámů podepřených uprostřed rozpětí průvlakem na sloupcích. Krov z ručně tesaných jedlových a borových trámů je krokevní s dvěma patry hambálků. V krovu je olůvkem vepsán letopočet 1747.