kostel Povýšení sv. Kříže

Jednolodní, orientovaná stavba s kruhově ukončeným presbytářem, jež má poněkud složitěji ztvárněnou hmotu. Závěr navazuje na podélnou část kněžiště vpadlou křivkou a obdobně se pojí presbytář k širší lodi. Na jižní straně byla dodatečně přistavena obdélná sakristie s oratoří v patře a na západní straně průčelí s věží. Střechy kostela a sakristie jsou valbové, věž s hodinami je zastřešena jehlancovou mansardou vrcholící tupě s makovicí a křížem. Fasády kostela jsou hladké s profilovanou římsou. Fasáda západního průčelí je nejnáročněji členěná rozvrženým vysokým řádem toskánských pilastrů, ve středu zvýrazněné trojúhelným štítem, z něhož vyrůstá štíhlá věž. Fasády sakristie jsou členěny obdobně jako průčelí. Okna jsou obdélná, ukončená plným obloukem. Klasicistní přístavby mají navíc malá oblouková, termální okna, na hlavním průčelí jsou klasicky dělená čtyřmi příčkami od středu k obvodu na pět polí. Vstup je pravoúhlý se segmentovým světlíkem. Všechny klasicistní otvory jsou opatřeny šambránou.