kaple tzv. Kaplička pod lipami

Drobná kaplička obdélného půdorysu stojí u silnice jihozápadně od obce Vlkov. Jedná se o bohatě architektonicky členěnou stavbu ze smíšeného kamenno-cihelného zdiva, vykazující prvky pozdně barokního tvarosloví. Její datace se pohybuje na přelomu 18. a 19. století. Hlavní severní průčelí kapličky tvoří vstupní otvor se stlačeným obloukem v nadpraží, uzavřený novodobou mříží, která nahradila původní dvoukřídlou dřevěnou výplň. Ke vstupu do kaple vede jeden kamenný stupeň. Fasádu kaple ve spodní části člení nízký sokl, na nějž při nárožích nasedají nečleněné pilastry ukončené hlavicemi s motivem triglyfů. Pilastry vynášejí profilované segmentově zaklenuté kladí. V úrovni vlysu se v nárožích nacházejí triglyfy. Tvar střechy kopíruje tvar bohatě profilované korunní římsy. Jižní fasádu zdobí štukový kříž. Vnitřek kapličky je zaklenut plackovou klenbou.