kostel Českobratrské církve evangelické

Kostel stojí ve vidlici ulic Lidické a Hybešovy v Dolním předměstí, kde je součástí většího komplexu škol z meziválečného období. Stavba, závěrem směřující na jihovýchod, má půdorys písmene T. Do převýšeného průčelí je vložena vysoká hranolová věž zakončená kalichem na podstavci. Loď kostela završuje nízká sedlová střecha. Středovému trojosému vstupu je předloženo vysuté zastřešení na dvou pilířích. Věž tvoří průnik dvou hranolů, přičemž střední je užší a vyšší a odstupňovaně věž ukončuje. Její hmotu vertikalizuje úzké průběžné okno. Boční fasády mají ve vstupním útvaru trojice vertikálních úzkých oken v obou podlažích. Loď osvětlují šestice úzkých oken dělených horizontálně. Kostel uzavírá odsazené hranolové kněžiště. Poměrně nízký interiér lodi je plochostropý. Závěr zdůrazňuje podesta na dvou stupních, částečně zasahujících až do lodi. Ve velmi ploché apsidě se nachází kazatelský pult s jednoduchým obětním stolem, lícujícím se stupni podesty. Strop zdobila jednoduchá geometrická malba připomínající motiv včelí plástve přecházející až do apsidy, kde byl motiv kalicha před otevřenou knihou (současná úprava z roku 2012 výzdobný motiv pozměnila na rovnoramenný kříž v apsidě). Varhanní kruchta stojí na dvou sloupech. Ve vstupním útvaru se vyjma haly se schodištěm nachází několik plochostropých provozních místností.