městský dům

Jednopatrový dům obdélného půdorysu, okapově orientovaný do ulice a štítem do náměstí. Průčelí je členěno pilastry v přízemí rýhovanými, v patře zdvojenými s akantovou hlavicí. Západní průčelí je čtyřosé s pravoúhlými okny nestejné velikosti a výšky, vchod je prolomen na osu a je přístupný dvěma schůdky. Podstřešní římsa se zubořezem nese mansardovou střechu. Štítová fasáda je tříosá s pravoúhlými okny, v patře s parapetní římsou a v horní části rámovanými plochou šambránou ukončenou kapkou. Stěna plasticky členěná nárožními rustikovanými lizénami, ukončenými náznakem původního profilovaného ořímsování lichoběžníkového štítu. Ten je prolomen dvěma pravoúhlými okny se zbytky suprafenestry s klenákem. Dům byl původně jednotraktový s dodatečně vestavěnými přepážkami. Průchozí chodba je klenutá mezi pasy, místnosti zaklenuté plackou. V patře místnosti plochostropé, jen chodba klenutá.