kostel sv. Anny

Volně stojící zděná neorientovaná stavba, situovaná od severovýchodu k jihozápadu s obdélnou lodí (při podkovovém presbyteriu okosené rohy), hranolovou věží se zaoblenými rohy v čele JZ průčelí a sakristií – čtvercovou se zaoblenými rohy – při jv. boku podkovovitého presbyteria. Střechy nad lodí i presbyteriem o společné výšce hřebene, valbové stejně jako střecha sakristie a mají do půdy osvětlovací vikýřky. Krytina lepenka a plech. Na věži spodní část helmice zvonová, horní jehlancová, pobitá plechem. Vnějšek, včetně věže, přidělené průběžnou hlavní římsou presbyteria a lodi, je členěn lisenovými rámy. Okna, po 3 v bocích lodi, po 5 v presbyteriu a o něco menší ve věži, jsou obdélná s půlkruhovým odsazeným zakončením, v plochých šambránách a s přesahujícím bankálem. Jsou rozdělena většinou na 6 polí, každé po 6 čtvercových tabulkách. V sakristii obdélné okno k JV. A obdélné dveře k SV. Do kostela 2 obdélné vstupy po 3 stupních: jeden podvěžím, s kamenným portálkem s letopočtem 1771 v hlavním klenáku, druhý od SZ portálkem s uchy. Po stranách věže štít s mírně esovitě prohnutými obrysy. Valeně klenutým podvěžím se schody do věže se vstupuje do lodi klenuté plochou stlačeně valenou klenbou, ve vrcholu téměř vodorovnou (v presbyteriu zakřivenou na způsob zploštělé konchy). Presbyterium je odděleno nečleněným stlačeným triumfálním obloukem, stěny člení – v lodi i presbyteriu – pilastry s kompositními hlavicemi, nesoucí úseky kladí. Na stropě lodi je ve štukovém rámu malovaný znak, v presbyteriu v zrcadle Nejsvětější Trojice, Panna Marie a světci, v jihozápadní části lodi na 2 pilířích a 3 téměř půlkruhových arkádách je kruchta s kuželovitou poprsnicí vystupující do prostoru lodi, přístupná dřevěnými vřetenovými schodišti ve zděném plášti v obou koutech.