socha Panny Marie Immaculaty

Socha Panny Marie Immaculaty je umístěna na soukromém pozemku na zahradě. Jedná se o barokní vyobrazení Panny Marie jako neposkvrněné matky. Panna Marie stojí se sepjatýma rukama mírně do boku prohnutá na půlměsíci a zeměkouli obtočené hadem s jablkem v tlamě. Had s jablkem symbolizuje dědičný hřích Evy a Adama. Teprve Ježíš Kristus, který se má zpodobněné P. Marii narodit, sejme svou smrtí na kříži z lidstva celého světa tento dědičný hřích. Postava Madony je v podživotní velikosti, oděná je ve splývavý šat. Jeden cíp šatů má volně přehozený přes levé rameno. Pohled Madony je upřen před sebe, mírně vzhůru. Socha stojí na podstavci zakončeném profilovanou římsou a na něm je ještě nástavec z nápisem FUNDATUR EGIDIUS WAGNER 1801. Půdorysně tvoří sokl čtverec, z jeho boku jsou kartuše. Postava i podstavec jsou z jemnozrnného pískovce, objekt nebyl dle dostupných informací v minulosti restaurován.