dům

Měšťanský dům – objekt umístěný na příkrém svahu směrem do údolí Vltavy je součástí původní předměstské zástavby při komunikaci, která směřovala z města směrem na jih. Dům má sedlovou střechu (provizorně uložená lepenka, pobytá latěmi), rovnoběžnou s uliční čárou, s polovalbou na obou stranách. Do ulice se objekt uplatňuje pouze přízemním průčelím se dvěma okenními otvory, zaslepenými dveřnicemi a jednokřídlými dveřmi s klasicistním motivem „tzv. rybí kosti“. Na dvorní straně je průčelí patrové bez jakéhokoliv plastického a barevného členění s výrazným přesahem střechy. Okenní výplně dvoukřídlé, v přízemí nedělené. Vstup svlakovými dveřmi na vnější straně doplněné jednoduchým rámem s plastickými výplněni Podhled nadpraží je zdoben čtvercovými reliéfními motivy. Boční přízemí obdobná na obou stranách, štít pod polovalbou člení dvě drobná větrací okénka, osvětlovací okénka dolní půdy a okenní výplně obytných místností na obou stranách objektu. Na východě je objekt oddělen.