činžovní dům

Dům je zděným třípodlažním objektem na obdélném půdorysu s mělkým středním rizalitem na dvorní straně. Uliční, západní průčelí je nepravidělně čtyřosé, přízemí pětiosé se vstupem a dvěma dvojicemi obdélníkových oken na výšku. Pod dvojicemi oken při chodníku vždy dvojice poměrně širokých, mělce obloukových sklepních okének dolů se mírně zužujících, symetricky umístěných s původní kovanou mříží. Od prvního patra výrazně vystupuje ve druhé ose arkýř s téměř čtvercovými okny, přičemž okno druhého patra je obloukově sklenuto. Arkýř je na plastické konzole křivkových tvarů, završený zvlněnou profilovanou římsou se samostatnou stříškou. Fasáda je v přízemí opatřena bosáží nad níž je kordonová římsa. V prvním a druhém patře je bohatě zdobena plochými, štukovými reliéfy s maskarony a rozvilinovými motivy kolem. Okna obou pater jsou v první ose téměř čtvercová, ve třetí a čtvrté ose obdélníková na výšku. Pod parapety prvního patra jsou lineární, velmi mělce vystupující, štukové stylizované stonky rostlin. Pod parapety druhého patra je mělce vystupující štukový pás květin s dolů, k maskaronu splývajícími stylizovanými stonky. Suprafenestry zde tvoří úzký pás lineárních stonků, na arkýři bohatý pás květů. Korunní římsa působí poměrně těžkým dojmem, je nepříliš složitě profilovaná se zubořezem zhruba uprostřed. Přerušena přibližně v ose širokým štítem křivkově dynamických linií se středním dvojoknem, čtvrtkruhových tvarů. Pod vrcholem plochý štukový reliéf stylizované kytice květin. Vstup je obdélný, poměrně vysoký s ještě původními dvoukřídlími dveřmi se secesními, zčásti geometrickými a rostlinnými motivy. Nade dveřmi je vysoký prosklený světlík rozdělený po šířce svislou příčkou. Vněm ještě původní leptané sklo s rostlinnými, křivkově stylizovanými motivy a nápisem „N.C.613“. Omítka vápenná, žlutá.